Twarogi

 

  • twarog
Sery twarogowe stanowią najtańsze źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego. Są bogatym źródłem wapnia i innych soli mineralnych. Stanowią podstawę do przygotowania wszelkich rodzajów past kanapkowych, serników.
Sery twarogowe produkowane w SM "Świecka" są produkowane tradycyjną metodą z mleka normalizowanego, poddanego koagulacji kwasowej wywołanej obecnością czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Nie zawierają konserwantów.

 

Ser twarogowy półtłusty 250g
Zawartość tłuszczu: półtłusty 4%
Wartość energetyczna w 100 ml: 159kcal / 666kJ
Opakowanie: folia EKO LEAN
Warunki przechowywania: 0-10oC
Ilość sztuk w skrzynce: 80
Termin przydatności do spożycia: 7 dni
Ser twarogowy półtłusty „krajanka”
Zawartość tłuszczu:  półtłusty 4%
Wartość energetyczna w 100 ml: 159kcal / 666kJ
Opakowanie: papier pergaminowy lub folia
Warunki przechowywania: 0-10oC
Ilość kg w skrzynce: 15
Termin przydatności do spożycia: 7 dni

 


 

  • twarozki_grani
Twarożek ziarnisty otrzymywany jest z mleka odtłuszczonego poddanego koagulacji kwasowo podpuszczkowej, następnie poddany jest obróbce mechanicznej w celu uzyskania odpowiedniej ziarnistości. Całość uzupełnia pasteryzowana śmietanka z użytymi dodatkami.

 

Twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem 180g
Zawartość tłuszczu: 8%
Wartość energetyczna w 100 ml: 120kcal / 500kJ
Warunki przechowywania: 8oC
Ilość sztuk w paletce: 24
Termin przydatności do spożycia: 10 dni
Twarożek ziarnisty naturalny 180g
Zawartość tłuszczu: 8%
Wartość energetyczna w 100 ml: 120kcal / 500kJ
Warunki przechowywania: 8oC
Ilość sztuk w paletce: 24
Termin przydatności do spożycia: 10 dni