3 items tagged "naturalny"

Wyników 1 - 3 z 3

Serki

Category: Produkty
Utworzone: piątek, 05, lipiec 2013 11:07
{gallery}serki_homogenizowane{/gallery}

Serki homogenizowane produkowane są z mleka odtłuszczonego poddanego koagulacji kwasowo podpuszczkowej, a następnie poddaje się uzyskany skrzep odwodnieniu metodą wirówkową. W celu uzyskania delikatnej konsystencji masę twarogową uszlachetnia się śmietanką pasteryzowaną do żądanej zawartości tłuszczu. Metoda wirówkowa zapewnia naszym serkom tradycyjną, pastowatą konsystencje, jednolitą strukturę. Serki wyprodukowane w SM "Świecka" posiadają łagodny smak i zapach użytych dodatków. Nie zawierają konserwantów i nie są termizowane, co podnosi ich walory odżywcze.


 

Serek homogenizowany 150g
(naturalny, waniliowy, truskawkowy, toffi)

Zawartość tłuszczu: 6%
Wartość energetyczna w 100 ml: 165kcal / 691kJ
Warunki przechowywania: 1-10oC
Ilość sztuk w paletce: 24
Termin przydatności do spożycia: 11 dni

 


Twarogi

Category: Produkty
Utworzone: piątek, 05, lipiec 2013 11:06

 

{gallery}twarogi{/gallery}

Sery twarogowe stanowią najtańsze źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego. Są bogatym źródłem wapnia i innych soli mineralnych. Stanowią podstawę do przygotowania wszelkich rodzajów past kanapkowych, serników.
Sery twarogowe produkowane w SM "Świecka" są produkowane tradycyjną metodą z mleka normalizowanego, poddanego koagulacji kwasowej wywołanej obecnością czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Nie zawierają konserwantów.

 

Ser twarogowy półtłusty 250g
Zawartość tłuszczu: półtłusty 4%
Wartość energetyczna w 100 ml: 159kcal / 666kJ
Opakowanie: folia EKO LEAN
Warunki przechowywania: 0-10oC
Ilość sztuk w skrzynce: 80
Termin przydatności do spożycia: 7 dni
Ser twarogowy półtłusty „krajanka”
Zawartość tłuszczu:  półtłusty 4%
Wartość energetyczna w 100 ml: 159kcal / 666kJ
Opakowanie: papier pergaminowy lub folia
Warunki przechowywania: 0-10oC
Ilość kg w skrzynce: 15
Termin przydatności do spożycia: 7 dni

 


 

{gallery}twarozki{/gallery} Twarożek ziarnisty otrzymywany jest z mleka odtłuszczonego poddanego koagulacji kwasowo podpuszczkowej, następnie poddany jest obróbce mechanicznej w celu uzyskania odpowiedniej ziarnistości. Całość uzupełnia pasteryzowana śmietanka z użytymi dodatkami.

 

Twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem 180g
Zawartość tłuszczu: 8%
Wartość energetyczna w 100 ml: 120kcal / 500kJ
Warunki przechowywania: 8oC
Ilość sztuk w paletce: 24
Termin przydatności do spożycia: 10 dni
Twarożek ziarnisty naturalny 180g
Zawartość tłuszczu: 8%
Wartość energetyczna w 100 ml: 120kcal / 500kJ
Warunki przechowywania: 8oC
Ilość sztuk w paletce: 24
Termin przydatności do spożycia: 10 dni

 
 


Jogurty

Category: Produkty
Utworzone: piątek, 05, lipiec 2013 11:06

{gallery}jogurty{/gallery}

Jogurt jest najbardziej znanym i uznawanym napojem mlecznym. Otrzymuje się go z mleka normalizowanego, zagęszczonego poprzez odparowanie wody lub dodanie mleka w proszku. Ułatwia trawienie, przeciwdziała chorobom miażdżycowym (obniża cholesterol we krwi), zapobiega wyjałowieniu przewodu pokarmowego przez leki, zwłaszcza antybiotyki. Zwiększa wykorzystanie laktozy przez ludzi źle przyswajających ten cukier (poprzez jej rozłożenie do cukrów prostych). Jest "żywym" produktem. Obniżając pH treści jelita przeciwdziała rozwojowi niepożądanych bakterii kałowych.
Produkt ze znakiem SM "Świecka" jest wyprodukowany z mleka normalizowanego, zagęszczonego przez dodanie mleka w proszku. Nie zawiera konserwantów.

Jogurt 150g
(naturalny, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy)

Zawartość tłuszczu: 2%
Wartość energetyczna w 100 ml: 61 kcal / 253 kJ
Warunki przechowywania: 2-6oC
Ilość sztuk w paletce: 20
Termin przydatności do spożycia: 18 dni
Jogurt 450g
(truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy)

Zawartość tłuszczu: 2%
Wartość energetyczna w 100 ml: 61 kcal / 253 kJ
Warunki przechowywania: 2-6oC
Ilość sztuk w paletce: 12
Termin przydatności do spożycia: 18 dni